Blog

Hovězí steak s celerovými hranolky

Hovězí steak s celerovými hranolky

Ingredience:

  • 150 g hovězího zadního 
  • 150 g celeru 
  • zeleninová obloha
  • bylinky na ozdobení 
  • dle chuti, pepř, sůl 
  • 1 lžíce řepkového oleje

Postup

Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 0,5 cm. Spolu s olejem, bylinkami a solí promícháme v misce. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plátky celeru pokládáme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme 15 – 20 minut dozlatova a dokřupava. Maso vložíme na rozpálenou pánev a necháme z obou stran jen krátce zatáhnout. Poté jej vložíme na dopečení do trouby vyhřáté na 170 °C na 10 minut, poté necháme chviličku odpočinout na talíři, dochutíme čerstvě namletým pepřem a solí. Servírujeme s pečenými celerovými hranolky a dozdobíme bylinkami.

#zdravesnutrendem