Blog

Kuřecí plátek s marinovaným chřestem a rýží

Kuřecí plátek s marinovaným chřestem a rýží

Ingredience (1 porce):

  • 150 g kuřecích prsou
  • 20 g tvrdého sýru s nižším obsahem tuku
  • 150 g zeleného chřestu
  • Špetka soli
  • 50 g rýže Basmati

Marináda

  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžicka medu
  • 10 ml oleje

Chřest zbavíme dřevnatých konečků a oloupeme. Poté jej přelijeme marinádou a v uzavřené nádobě necháme nejlépe do druhého dne odležet v lednici. Kuřecí maso očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Kuřecí plátky zprudka opečeme z obou stran na oleji, přendáme do zapékací mísy, poklademe marinovaným chřestem a zapékáme při 180-200°C přibližně 15-20 minut. Ke konci pečení chřest posypeme strouhaným sýrem a dopečeme dorůžova. Podáváme s rýží.

#zdravesnutrendem