



Kuřecí plátek s marinovaným chřestem a rýží

Ingredience (1 porce):
- 150 g kuřecích prsou
- 20 g tvrdého sýru s nižším obsahem tuku
- 150 g zeleného chřestu
- Špetka soli
- 50 g rýže Basmati
Marináda
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 stroužky česneku
- 1 lžicka medu
- 10 ml oleje
Chřest zbavíme dřevnatých konečků a oloupeme. Poté jej přelijeme marinádou a v uzavřené nádobě necháme nejlépe do druhého dne odležet v lednici. Kuřecí maso očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Kuřecí plátky zprudka opečeme z obou stran na oleji, přendáme do zapékací mísy, poklademe marinovaným chřestem a zapékáme při 180-200°C přibližně 15-20 minut. Ke konci pečení chřest posypeme strouhaným sýrem a dopečeme dorůžova. Podáváme s rýží.
#zdravesnutrendem