



Panenka s bramborovou kaší z batátů a zeleninou

Ingredience:
- 150 g vepřové panenky
- 150 g batátů
- 150 g zeleného chřestu
- 100 g čerstvé, případně mražené zeleniny (mrkev, květák, brokolice)
- sůl, pepř
- 5 ml olivového oleje
- 50 ml polotučného mléka na zjemnění bramborové kaše
Postup
Rozkrojené osolené a opepřené batáty pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut. Po upečení odstraníme slupku a umixujeme s trochou mléka na jemnou kaši, dle chuti dosolíme. Mrkev, květák a brokolici lehce podusíme do změknutí. Medailonek z vepřové panenky vložíme na rozpálenou pánev a necháme zatáhnout z obou stran 2–3 minuty. Až bude maso hotové, teprve poté ho osolíme a opepříme čerstvým mletým pepřem. Necháme chvilku odpočinout a servírujeme s batátovou kaší a zeleninou pokapanou olivovým olejem.
#zdravesnutrendem