Blog

Panenka s bramborovou kaší z batátů a zeleninou

Panenka s bramborovou kaší z batátů a zeleninou

Ingredience:

  • 150 g vepřové panenky
  • 150 g batátů
  • 150 g zeleného chřestu
  • 100 g čerstvé, případně mražené zeleniny (mrkev, květák, brokolice)
  • sůl, pepř
  • 5 ml olivového oleje
  • 50 ml polotučného mléka na zjemnění bramborové kaše

Postup

Rozkrojené osolené a opepřené batáty pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut. Po upečení odstraníme slupku a umixujeme s trochou mléka na jemnou kaši, dle chuti dosolíme. Mrkev, květák a brokolici lehce podusíme do změknutí. Medailonek z vepřové panenky vložíme na rozpálenou pánev a necháme zatáhnout z obou stran 2–3 minuty. Až bude maso hotové, teprve poté ho osolíme a opepříme čerstvým mletým pepřem. Necháme chvilku odpočinout a servírujeme s batátovou kaší a zeleninou pokapanou olivovým olejem.

#zdravesnutrendem