Blog

Pečený losos na bylinkách s batáty

Pečený losos na bylinkách s batáty

Ingredience (1 porce):

  • 130 g čerstvého lososa s kůží
  • Bylinky
  • Sůl, pepř
  • 200 g batátů
  • 100 g mražené zeleniny (např. brokolice, mrkev)
  • 5 ml olivového oleje

Troubu předehřejeme na 180°C. Uvaříme batáty ve slupce a scedíme. Mraženou zeleninu podusíme na pánvičce doměkka, lze dochutit bylinkami a špetkou soli. Mezitím nakrojíme kůži lososa a vtiskneme do ní tymián a rozmarýn. Celý steak z lososa vložíme do zapékací formy na pečící papír, povrch posypeme jemně solí, čerstvým pepřem a pak ho potřeme olivovým olejem. Pečeme 25 minut nebo tak dlouho, až budu losos propečený. Lososa servírujeme s vařenými batáty ve slupce a zeleninou.

#zdravesnutrendem