



Pečený losos na bylinkách s batáty

Ingredience (1 porce):
- 130 g čerstvého lososa s kůží
- Bylinky
- Sůl, pepř
- 200 g batátů
- 100 g mražené zeleniny (např. brokolice, mrkev)
- 5 ml olivového oleje
Troubu předehřejeme na 180°C. Uvaříme batáty ve slupce a scedíme. Mraženou zeleninu podusíme na pánvičce doměkka, lze dochutit bylinkami a špetkou soli. Mezitím nakrojíme kůži lososa a vtiskneme do ní tymián a rozmarýn. Celý steak z lososa vložíme do zapékací formy na pečící papír, povrch posypeme jemně solí, čerstvým pepřem a pak ho potřeme olivovým olejem. Pečeme 25 minut nebo tak dlouho, až budu losos propečený. Lososa servírujeme s vařenými batáty ve slupce a zeleninou.
#zdravesnutrendem