Blog

Vepřová panenka s celozrnnými těstovinami

Vepřová panenka s celozrnnými těstovinami

Ingredience (1 porce):

  • 125 g vepřová panenka
  • 80 g celozrnné těstoviny
  • 50 g čerstvá zelenina
  • Sůl, pepř
  • 5 ml řepkový olej

Vepřovou panenku z obou stran osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem. Grilovací pánev potřeme zlehka řepkovým olejem, rozehřejeme a vložíme vepřovou panenku. Maso opékáme cca 4 minuty z každé strany (záleží na výšce masa; řiďte se svými instinkty – maso by mělo být na povrchu opečené, ale střed po rozkrojení správně zůstává mírně růžový). Poté maso vyndáme na prkénko a necháme pár minut odpočívat. Jako přílohu podáváme uvařené těstoviny a zeleninovou oblohu.

#zdravesnutrendem